Perfection on the Parkway

Posted September 12, 2018 in General, Projects

Photo Credit: Jacqueline Powell Photography

Our clients immediately recognized the potential of the home located in a highly sought-after section of Allentown. The dated kitchen needed significant rethinking but our clients knew it could be turned into something beautiful and inspiring. And, indeed, they were right.

View from family room into kitchen

View from family room into kitchen Photo Credit: Jacqueline Powell Photography

Busy professionals with an active social life, our clients wanted an inviting space to host both intimate dinner parties and large social gatherings. With this in mind, we worked to reimagine the flow of traffic from one room to another. Extraneous walls and a desk inconveniently positioned in the middle of the main kitchen thoroughfare needed to be removed and tight workspace aisles and narrow passageways demanded widening to help alleviate the problem.

Photo Credit: Jacqueline Powell Photography

Photo Credit: Jacqueline Powell Photography

Windows added over the sink

Windows added over the sink Photo Credit: Jaqueline Powell Photography

In addition to the kitchen’s flow concerns, the dark and dated space needed brightening. Windows were also added on the sink wall so the room could be flooded with bright morning sun, while also offering a beautiful view of the park below. All-white cabinetry was selected to help reflect the additional light.

Photo Credit: Jacqueline Powell Photography

Photo Credit: Jacqueline Powell Photography

Photo Credit: Jacqueline Powell Photography

Photo Credit: Jaqueline Powell Photography

A bar featuring a wine refrigerator, ice maker, and glass wall cabinets was positioned on a wall in the kitchen between the family and dining room so guests could easily transition from one room to the next.

Photo Credit: Jacqueline Powell Photography

Photo Credit: Jacqueline Powell Photography

Photo Credit: Jaqueline Powell Photography

Wall-to-counter cabinets helped to keep the room clutter-free as appliances were neatly tucked behind doors. Outlets were installed at the back of the cabinets so appliances could be plugged in and used.

Photo Credit: Jacqueline Powell Photography

Photo Credit: Jacqueline Powell Photography

A built-in pantry was added for storage.

Photo Credit: Jacqueline Powell Photography

Photo Credit: Jacqueline Powell Photography

Roll-outs were added in the cabinets flanking the range for easy access to pots and pans.

Photo Credit: Jacqueline Powell Photography

Drawer dividers help keep the cutlery organized.

Photo Credit: Jacqueline Powell Photography

The finished kitchen unites tradition with today and casual with elegance to ensure perfection. We are thrilled for our clients who have an abundance of good taste, an eye for what is possible and a drive to see it accomplished.

Brighten up your inbox